n/a

Schoolgaande kinderen

Schoolgaande kinderen komen met uiteenlopende klachten in de praktijk.

Soms is er sprake van lichamelijke klachten zoals huidklachten, benauwdheid, oorontstekingen, buikpijn, oververmoeidheid en dergelijke. Ook acné en problemen rond de menstruatie zijn klachten waarin Kinesiologie kan helpen.

Een andere groep kinderen heeft last van druk of moeilijk gedrag, overprikkeldheid of concentratieproblemen of vind het moeilijk zich staande te houden op school. Ook kan de emotionele ontwikkeling van een kind geblokkeerd raken en is het nodig het kindweer in balans te brengen zodat het zich weer vrij kan ontwikkelen.

Bij al deze kinderen is het van belang uit te zoeken wat de oorzaak van hun probleem is en hier een behandeling voor in te zetten zodat ze zich weer gezond en vrij kunnen ontwikkelen.

In de behandeling van kinderen maak ik gebruik van verschillende technieken, om te zien wat het beste aansluit maak ik gebruik van een spiertest. Jonge kinderen zitten hierbij bij vader of moeder op schoot, oudere kinderen kunnen direct zelf getest worden. Op de pagina Baby’s en jonge kinderen staat een klein filmpje hoe het spiertesten in zijn werk gaat.

Als er sprake is van leesproblemen zoals dyslexie maak ik vaak gebruik van de methode van Bruggen naar Succes van Olive Hickmott. Hierbij wordt het visuele geheugen getraind om het lezen te vergemakkelijken. Op de pagina leren staat hierover meer informatie en een filmpje van de methode.