n/a

Leren, lezen en schrijven en concentreren

Kinesiologische begeleiding voor problemen met lezen, schrijven (dyslexie), leren en concentreren.

In de benadering en behandeling van diverse lees-, schrijf-, leer- en concentratieproblemen maak ik gebruik van verschillende methoden, om op deze manier een totaal-aanpak- op-maat te geven.

Vanuit de (Edu-) Kinesiologie kijk ik waar iemand uit balans is en wat nodig is om de balans te herstellen. Hierbij ga ik op zoek wat voor de persoon die bij me is het beste past, gebruikmakend van spiertesten. Binnen de Kinesiologie zijn verschillende benaderingen en behandelmethoden mogelijke en de holistische aanpak (de mens in zijn geheel: lichamelijk, geestelijk, emotioneel) is hierbij steeds het uitgangspunt.

Daarnaast maak ik ook gebruik van specifieke aanpak zoals deze ontwikkeld is door Olive Hickmott: Bridges to Success. Hierin wordt met name het visuele geheugen ingezet om lezen, schrijven en leren met succes te verbeteren.

onderaan deze pagina staat een filmpje van Olive Hickmott

 

Verder komt de benadering vanuit de Kindercoaching aanbod en is er ruimte voor eventuele vragen met betrekking tot opvoeding, gedrag of ontwikkeling van het kind en zo nodig de begeleiding hiervan.

Neemt u gerust contact op en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Of maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Ieder kind, ieder gezin, iedere situatie en iedere hulpvraag is uniek!

Klik hier voor de PDF versie met het dyslexie lettertype