n/a

Spiertest

Bij de spiertest geef ik een lichte druk op uw opgeheven arm. Normaal gesproken kunt u dit gemakkelijk tegenhouden.  Als we tijdens de spiertest een specifieke vraag stellen kan het zijn dat de arm (tijdelijk) zwak wordt en omlaag gaat. In dat geval geeft de gestelde vraag stress in uw systeem en is er sprake van een onbalans. Bij spiertesten kan zowel een verbale (woorden) als een non-verbale vraag  (bijv. met een testbuisje)gesteld worden.

Bijvoorbeeld:  ik geef u een testbuisje “melk” in de hand en u  bent allergisch voor melk, dan test de spier zwak (uw arm gaat omlaag). Na de behandeling is de spiertest sterk (uw arm blijft omhoog), u ervaart melk nu niet meer als stress, en  melk geeft geen vervelende klachten meer. Zie ook het filmpje op pagina Baby’s.

De testen vormen een beeld vormen van het hoe en waarom van de klacht. Er worden relaties gelegd met stress uit het heden, maar ook uit het verleden omdat het lichaam negatieve ervaringen lang kan vasthouden. Het begrip stress wordt hierbij breed gezien en kan zowel fysieke als chemische als emotionele stress zijn. Als het plaatje compleet is test ik uit wat de beste methode is om u weer in balans te brengen en hoe uw zelfgenezend vermogen kan worden gestimuleerd zodat u weer gezond en vol energie wordt.

                                                                                            DSCN2309 (2)